Τσίπρας: Επιτροπή του ΟΗΕ θα συζητήσει το «Μακεδονία» στα εμπορικά σήματα

Σε σύγκροτηση επιτροπής υπό τα Ηνωμένα Έθνη παρέπεμψε ο Αλέξης Τσίπρας για την προστασία των ελληνικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το εμπορικό σήμα τον όρο «Μακεδονία» μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Απαντώντας στις αναφορές του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Αθανάσιου Σαββάκη  (ΣΒΒΕ) όσον αφορά την ανάγκη προστασίες των ελληνικών επιχειρήσεων που θέλουν να κατοχυρώσουν εμπορικό σήμα με τον όρο «Μακεδονία», ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ουσιαστικά ότι το θέμα αποτελεί εκκρεμότητα της συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς όπως ανέφερε, «ένα από τα ζητήματα που λάβαμε υπ'όψιν στη διαπραγμάτευση ήταν και εκείνο των εμπορικών χρήσεων και σημάτων».

«Μέχρι πριν τη συμφωνία, την ονομασία διεθνώς, μονοπωλούσε η ΠΓΔΜ» υποστήριξε, παρότι εδώ και δεκαετίες υπάρχουν πάρα πολλά ελληνικά προϊόντα με τον όρο Μακεδονία. Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ότι «στη συμφωνία προβλέπεται η δημιουργία επιτροπής υπό τον ΟΗΕ, που θα λύσει οριστικά τα ζητήματα αυτά».


φωτό από mysalonica.gr
Πηγή: skai.gr