«Δεν θα χτυπηθεί ο ελληνικός τουρισμός» από την κατάρρευση του Airtickets

Διαβεβαιώσεις πως η επίπτωση στον ελληνικό τουρισμό από το «λουκέτο» στα ηλεκτρονικά ταξιδιωτικά πρακτορεία Airtickets και Travelplanet24 θα είναι μηδενική έδωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία Tripsta.

Τα δύο πρακτορεία έχουν αναστείλει την έκδοση εισιτηρίων, όμως η Tripsta επισημαίνει πως οι κρατήσεις που έχουν ήδη γίνει παραμένουν σε «πλήρη ισχύ», ενώ προσθέτει πως ούτως ή άλλως το 80% της δραστηριότητάς της αφορά ταξίδια προς διεθνείς προορισμούς, κι όχι προς την Ελλάδα.

Τονίζει πως οι ιστοσελίδες των δύο πρακτορείων παραμένουν σε λειτουργία, με την Airtickets να «λειτουργεί ως πλατφόρμα σύγκρισης τιμών με έκδοση μέσω τρίτων παρόχων» και την travelplanet24 να «εξυπηρετεί ακτοπλοϊκές κρατήσεις».

Η Tripsta αποδίδει την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζει πρωτίστως στην «κακόπιστη» και «καταχρηστική» συμπεριφορά του συστήματος κρατήσεων Travelport, σημειώνοντας κινείται νομικά εναντίον του.

«Το πρόβλημα που δημιούργησε στα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας η στάση συγκεκριμένων συνεργατών υπονόμευσε οποιοδήποτε σχεδιασμό, πλήττοντας τη ρευστότητα μίας εταιρείας με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό. Η εταιρεία λαμβάνει μέτρα ώστε να εξισορροπήσει τις ταμειακές της ροές», αναφέρει η Tripsta σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία διαβεβαιώνει πως έχει καταβάλει όλα τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις στους εργαζόμενούς της, ενώ σημειώνει πως διατηρεί κάποιους υπαλλήλους για την εξυπηρέτηση των πελατών της.

Δεν διευκρινίζει πόσοι άνθρωποι έχασαν την δουλειά τους, πόσοι παραμένουν και ποιες είναι οι προοπτικές τους.
Πηγή: skai.gr