Κίνα: Mεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου για το 2019

Οι αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), καθώς και η γενικότερη τάση ανάπτυξης της οικονομίας σε συνδυασμό με την απομάκρυνση από το παραγωγικό μοντέλο ενέργειας με βάση τον άνθρακα ,θα αποτελέσουν σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) ,τους βασικούς παράγοντες που θα οδηγήσουν την Κίνα στο να γίνει ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου στον κόσμο , κατά το επόμενο έτος.

Όπως ο οργανισμός αναφέρει στην ετήσια έκθεση του, η κινεζική ζήτηση φυσικού αερίου αναμένεται να αυξηθεί σε ποσοστό που αγγίξει σχεδόν το 60% μέχρι το 2023 και ορίζεται συγκεκριμένα στα 376 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα συμπεριλαμβανομένης και μιας αύξησης της τάξεως των 93 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων στις εισαγωγές .

Το ανάλογο ποσοστό για το 2017 έφτανε τα 51 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Σε ότι αφορά το καθεστώς των παγκόσμιων εξαγωγών φυσικού αερίου μέχρι και το 2023,προβλέπεται αύξηση η οποία θα φτάσει το 30%.

Δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στην προμήθεια φυσικού αερίου παγκοσμίως, καθίσταται η Αμερική η οποία, αν και χαρακτηριζόταν από χαμηλή δυναμική στον τομέα στον τομέα των εξαγωγών πέρυσι, κατόρθωσε να κατακτήσει την δεύτερη θέση χάρις την εκμετάλλευση σχιστολιθικού αερίου.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ