Κύκλοι ΤτΕ προς Παππά: Απάντηση για το Eurogroup θεσμικά στις 2 Ιουλίου

«Σήκωσε το γάντι» η Τράπεζα της Ελλάδος στο κάλεσμα του Νίκου Παππά μέσω του ΣΚΑΪ, αλλά και άλλων κυβερνητικών στελεχών, να τοποθετηθεί για τη συμφωνία του Eurogroup, με κύκλους της Κεντρικής Τράπεζας να κάνουν λόγο για «άσχετους» που «χαράζουν πολιτική στο Facebook».

«Στις 2 Ιουλίου θα υπάρχει απάντηση, αλλά η τοποθέτηση θα πάει θεσμικώς καθώς θα την πάρει στα χέρια του και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης» σχολίαζαν οι κύκλοι της ΤτΕ.
  
«Ο διοικητής της ΤτΕ θα απαντήσει θεσμικά, κι όχι με διαρροές, οπότε και θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Τραπέζης για τις εξελίξεις στην οικονομία» εξηγούσαν.

Όπως επισήμαιναν οι κύκλοι της Κεντρικής Τράπεζας, «όσες φορές τοποθετήθηκε ο κ. Στουρνάρας για την οικονομία, τους κινδύνους, την καθαρή έξοδο αλλά και την προληπτική γραμμή, το έκανε πάντα θεσμικά, είτε μέσα από εκθέσεις της ΤτΕ είτε με ομιλίες του σε συνέδρια κι εκδηλώσεις για την οικονομία.

Οι ίδιες πηγές προσέθεταν πως αυτό είναι και το ορθό καθώς «η οικονομία δεν είναι παιχνίδι διαρροών, ούτε για άσχετους που μιλάνε τελευταία χωρίς να έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις». «Ας περιοριστούν σε όσα ξέρουν, άλλωστε η οικονομική πολιτική δεν χαράσσεται στο… Facebook» σχολίαζαν δηκτικά.

Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες στην τοπoθέτηση του κ. Στουρνάρα δεν αποκλείονται εκπλήξεις.
Πηγή: skai.gr