Οι εταίροι «ουδέποτε» συνέδεσαν το Σκοπιανό με το χρέος, αλλά...

Οι ευρωπαίοι εταίροι ουδέποτε συνέδεσαν την συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων με τις διαπραγματεύσεις για το Μνημόνιο και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Μια ημέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ στις Πρέσπες και ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Πέμπτης, η πηγή σημείωσε πάντως πως οι εξελίξεις στο ονοματολογικό θα «βοηθήσουν» την χώρα μας στις διαβουλεύσεις για το χρέος, καθώς η Αθήνα θα προσέλθει στις συζητήσεις «με διαφορετικό ηθικό».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ελληνική κυβερνητική πηγή.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι [το Σκοπιανό] θα έχει θετική επίδραση, καθότι η Ελλάδα εμφανίζεται να είναι δύναμη πως λύνει αντί να προκαλεί προβλήματα», δήλωσε ο έλληνας αξιωματούχος στο Reuters.

Διευκρίνισε πάντως ότι ουδέποτε οι Ευρωπαίοι έβαλαν στο τραπέζι ανταλλαγή ανάμεσα στο Σκοπιανό και την ελάφρυνση του χρέους. «Ποτέ δεν το έθεσαν», είπε.

Το πρωί ο διαγραφείς βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος υποστήριξε στον ΣΚΑΪ πως η συμφωνία για το ονοματολογικό ήταν κάτι που έθεσαν οι εταίροι ώστε να παραχωρήσουν ρύθμιση του χρέους.

Η δήλωση του κ. Δ. Καμμένου διαψεύστηκε στην συνέχεια από τους ΑΝΕΛ.
Πηγή: skai.gr