Δεσμευτική προσφορά από κινέζικο όμιλο για την Εθνική Ασφαλιστική

Δεσμευτική προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική υπέβαλε ο κινεζικός όμιλος εταιρειών Gongbao, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική Τράπεζα.

Η Gongbao είναι μια από τις δύο κινεζικές εταιρείες, που συμμετείχαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

O πρώτος "μνηστήρας" για την αγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, κατά την πρώτη φάση, ήταν μια κοινοπραξία στην οποία συμμετείχε η Εxin, που εγκατέλειψε την προσπάθεια.

Σε ανακοίνωση Τύπου που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, η ΕτΕ σημειώνει ότι πρωταρχικός στόχος της είναι η διαδικασία να γίνει σε απόλυτη συμμόρφωση με τους όρους του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και με αποκλειστικό γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των πελατών, των μετόχων και των εργαζομένων της.

Αναφέρει επίσης ότι συνεργάζεται στενά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικότερα με τη DG Comp (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ), την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη.
Πηγή: skai.gr