Βερολίνο: Απόφαση για το ελληνικό χρέος πριν από το τέλος του προγράμματος

Η απόφαση για το ελληνικό χρέος θα ληφθεί πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, τον Αύγουστο, διαβεβαίωσε τη Δευτέρα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ζανέτ Σβάμπεργκερ.

Σχολιάζοντας την αδυναμία του Washington Group να φθάσει σε συμφωνία, η γερμανίδα αξιωματούχος αρκέστηκε να αναφέρει ότι δεν υπάρχει νέα θέση του Βερολίνου σχετικά με το θέμα.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα εξακολουθήσουν να συζητούν... Εγκαίρως, πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα ληφθεί μια απόφαση τότε, όταν θα είναι διαθέσιμες όλες οι εκθέσεις που είναι απαραίτητες για αυτό. Η απόφαση θα ληφθεί στην βάση αυτών», δήλωσε η εκπρόσωπος. 

Σημειώνεται ότι το Σάββατο δεν βρέθηκε συμβιβασμός για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στο Washington Group που πραγματοποιήθηκε στο Γουίσλερ του Καναδά, με το ενδεχόμενο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μη συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα για την Ελλάδα να είναι πιο ορατό από ποτέ. Κάτι τέτοιο αναμένεται να προκαλέσει και πολιτικές περιπλοκές στο Βερολίνο, καθώς Χριστιανοδημοκράτες βουλευτές θεωρούν εκ των ων ουκ άνευ την παρουσία του Ταμείου στο πρόγραμμα. 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr