Τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ θα ζητήσει η ΔΕΗ για τις λιγνιτικές μονάδες

Κατ' ελάχιστον 150 εκατομμύρια ευρώ θα ζητήσει η ΔΕΗ για την πώληση λιγνιτικών μονάδων και λιγνιτωρυχείων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη.

Στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε τη σύσταση των δύο εταιρειών, στις οποίες θα μεταφερθούν οι δύο λιγνιτικές μονάδες σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη.

Για την Φλώρινα οι ονομαστικές μετοχές ανέρχονται στα 52 εκατομμύρια ευρώ και για τη Μεγαλόπολη στα 99 εκατ.

Ωστόσο, εάν ο διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί για τις 30 Μαΐου αποτύχει, τότε μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο στις δύο αυτές θυγατρικές να εντάξουν υδροηλεκτρικές μονάδες και μονάδες φυσικού αερίου, ώστε να γίνει πιο δελεαστικό το πακέτο για τους μελλοντικούς επενδυτές.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που η ΔΕΗ πουλάει λιγνιτικές μονάδες και λιγνιτορυχεία σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη, έρχεται το ΔΣ της επιχείρησης και εγκρίνει τη νέα τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας με τους εργαζόμενους, που είχε κρατημένη στα συρτάρια της τους τελευταίους 8 μήνες.

Μάλιστα ο υπουργός ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε ανακοίνωσή του δηλώνει ότι συνάντησε τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αυτή.

Εκπρόσωποι πάντως των εργαζομένων θεωρούν ότι υπήρχε συνδιαλλαγή κάτω από το τραπέζι, με το συνδικάτο να παίρνει την συλλογική σύμβαση με αντάλλαγμα να μην κινητοποιηθεί στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ.

Τη συλλογική σύμβαση ακόμα και τώρα η ΔΕΗ δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα.
Πηγή: skai.gr - Νίκος Υποφάντης