Συνάντηση AlphaBank με επενδυτές στο Λονδίνο

Πρόγευμα εργασίας με περισσότερους από 15 υψηλόβαθμους εκπροσώπους θεσμικών επενδυτικών κεφαλαίων είχε την περασμένη Πέμπτη στο Λονδίνο η τράπεζα AlphaBank, μία εβδομάδα μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τεστ κοπώσεως.

Η διοίκηση της τράπεζας είχε την ευκαιρία να συζητήσει την προοπτική της ελληνικής οικονομίας και παρουσίασε τις προσδοκίες της για το ΑΕΠ και την οικονομική συγκυρία.

Αναφορικά με την τράπεζα, οι εκπρόσωποι των θεσμικών επενδυτών επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις κινήσεις της σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα σενάρια εξόδου από τον περιορισμό διακίνησης κεφαλαίωνκαι τη «χάρτα» επιστροφής στη ευρύτερη επιχειρησιακή-τραπεζική κανονικότητα.

Τόνισαν τη σημασία της τακτικής δραστηριότητας στις αγορές κεφαλαίου, τόσο με καλυμμένα ομόλογα όσο και με ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης.

Η NatWestMarkets, που ήταν μεταξύ των τραπεζών που ηγήθηκαν της πρώτης έκδοσης €500εκ. καλυμμένων ελληνικών ομολογιών από την AlphaBank στις αρχές του χρόνου, ήταν εκείνη που διοργάνωσε τις συναντήσεις.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο