Νουί: Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί

Η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ντανιέλ Νουί, τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες τα πήγαν καλά στα stress tests, εκφράζοντας την ελπίδα οι καταθέτες να πειστούν να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους.

Χαρακτήρισε βελτιωμένη την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και σημείωσε ότι «οι καλές ειδήσεις από τα τεστ αντοχής συμβάλλουν στο να ξεκινήσει ο ενάρετος κύκλος».

Μιλώντας στον Alpha, αναφέρθηκε στα «κόκκινα» δάνεια, λέγοντας ότι οι τράπεζες μπορούν να προσφέρουν λύσεις για να εξυπηρετηθούν και να γίνουν βιώσιμα. Όπως είπε, μπορεί να «ξεχαστεί» ένα κομμάτι του δανείου, προκειμένου το υπόλοιπο να καταστεί δυνατό να εξυπηρετηθεί.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία λύση που χρησιμοποιείται από αρκετές χώρες και έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα.

Χαρακτήρισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ένα καλό εργαλείο το οποίο μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές διότι, «ενδέχεται ξαφνικά να ανακαλύψουν ότι η περιουσία τους βγαίνει σε πλειστηριασμό».

Μιλώντας για τον οδικό χάρτη που κατέθεσε η κυβέρνηση για την περίοδο μετά το πρόγραμμα, έκανε λόγο για ένα καλό σχέδιο. Όπως τόνισε, καθοριστικό είναι τι θα συμβεί στο τέλος του προγράμματος και αν η κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Πηγή: skai.gr