Κλείσιμο

ΥΠΟΙΚ κατά γερμανικού δημοσιεύματος για ιατρική κάνναβη: Φαιδρό δημοσίευμα

Σφοδρά πυρά κατά της γερμανικής εφημερίδας WirtschaftsWoche εξαπέλυσαν την Παρασκευή κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή σκωπτικά της δημοσίευμα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσω της ιατρικής κάνναβης.

«Φαιδρός, αν όχι προσβλητικός και πέρα από κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι ο τίτλος "Griechenland setzt auf Wachstum durch Drogen" (Η Ελλάδα στηρίζεται στην ανάπτυξη μέσω ναρκωτικών), άρθρου της διαδικτυακής έκδοσης του γερμανικού μέσου WirtschaftsWoche του Ομίλου Handelsblatt» αναφέρουν χαρακτηριστικά από την πλατεία Συντάγματος.

Σημειώνεται, προσθέτουν, ότι ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι δηλωτικός και της άγνοιας των συντακτών του για την φαρμακευτική κάνναβη, αλλά και της αξιοπιστίας των αναφορών του περί της κρίσης που εξέφρασε «ανώνυμο, ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» για το ολιστικό Σχέδιο Ανάπτυξης της χώρας. Ως εκ τούτου, τα παραπάνω κρίνονται ανάξια περαιτέρω σχολιασμού».

Οι πηγές του ΥΠΟΙΚ καταλήγουν λέγοντας ότι σχετικά, με την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της καλλιέργειας και παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης, οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν απαντήσει επαρκώς και με επιχειρήματα.

Πηγή: skai.gr