Νέα επίθεση του QCM στη Folli Follie για σοβαρά κενά στη λίστα καταστημάτων

Νέα επίθεση στην Folli Follie εξαπέλυσε το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Management, υποστηρίζοντας πως ο κατάλογος καταστημάτων που έδωσε στη δημοσιότητα η ελληνική επιχείρηση παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις και ανακρίβειες.

Την προηγούμενη εβδομάδα το QCM εκτίμησε πως η Folli Follie παρέχει αναληθή στοιχεία για το δίκτυο σημείων πωλήσεων που διαθέτει και για τον κύκλο εργασιών τους, με συνέπεια ο όμιλος να χάσει μεγάλο μέρος της αξίας του στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στην νεότερη ανάλυσή του, το QCM καταγγέλλει πως η λίστα δεν περιέχει ούτε «τις πιο βασικές πληροφορίες» για το κάθε σημείο πώλησης της Folli Follie, όπως το όνομά του, την χώρα όπου βρίσκεται, τον τύπο του μαγαζιού, τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας, το εμβαδόν του και τον όγκο πωλήσεων που του αναλογεί.

Αφήνει δε αιχμές για την όλη στάση της Folli Follie, λέγοντας πως υπό τις παρούσες συνθήκες θα περίμενε πως η ελληνική επιχείρηση θα είχε φροντίσει να δημοσιοποιήσει λεπτομερή δεδομένα για το δίκτυό της ώστε να σιωπήσει τους επικριτές της.

Το αμερικανικό fund υποστηρίζει ακόμα πως ορισμένα σημεία πώλησης εμφανίζονται δύο φορές στον κατάλογο, κάποια έχουν αόριστη γεωγραφική τοποθεσία όπως «Μονάδα 4» ή «Ντουμπάι», ή έχουν ασαφείς περιγραφές όπως «online».

Το QCM επισημαίνει επίσης ότι 63 σημεία πώλησης κατατάσσονται στην κατηγορία «duty free», παρά το γεγονός ότι σε άλλα σημεία του καταλόγου υπάρχουν ήδη 16 καταχωρήσεις για καταστήματα σε αεροδρόμια ή duty free. Εκτιμά ότι αυτό παραπέμπει σε «φούσκωμα» του δικτύου καταστημάτων με διπλοεγγραφές.

Το αμερικανικό fund καταγγέλλει μάλιστα πως η Folli Follie εσκεμμένα δημοσίευσε τη λίστα σε αρχείο pdf και με μικρή γραμματοσειρά ώστε να περιοριστεί η δυνατότητα αντιγραφής, εκτύπωσης ή εύκολης ανάγνωσής του.
Πηγή: skai.gr