Βουτιά για Folli Follie. Ανεξάρτητο έλεγχο ζητά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Μεγάλη πτώση της τάξης του 29% υφίσταται η μετοχή της Folli Follie στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στον απόηχο της παρέμβασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς λόγω της αντιπαράθεσης με το επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Management.

Στο άνοιγμα των συναλλαγών η πτώση της μετοχής ανερχόταν στο 30%, ενώ νωρίτερα, ενδοσυνεδριακά είχε, ανακάμψει ακόμα και έως το -20% περίπου.

Στον απόηχο των καταγγελιών της QCM ότι η Folli Follie παρέχει αναξιόπιστα στοιχεία για τον αριθμό των σημείων πώλησης που διαθέτει και για τον όγκο των πωλήσεών της, η Επιτροπή ζήτησε από την επιχείρηση να αναθέσει σε διεθνή ελεγκτική εταιρεία τη διενέργεια πρόσθετης εξέτασης των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για το 2017.

Η Επιτροπή ζήτησε επίσης από τον την αρμόδια Αρχή να ελέγξει κατά προτεραιότητα την ποιότητα του έργου του ορκωτού λογιστή της Folli Follie για το περασμένο έτος.

Όσον αφορά το QCM, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρει πως θα ζητήσει από το επενδυτικό κεφάλαιο να προβεί σε «αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει», προσκομίζοντας τα σχετικά στοιχεία.

Παράλληλα, με δεδομένη την απότομη πτώση της μετοχής της Folli Follie στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η Επιτροπή άρχισε τη διερεύνηση των σχετικών συναλλαγών από την περασμένη Παρασκευή.
Πηγή: skai.gr