Μπενουά Κερέ: Καθαρή έξοδος σημαίνει συζητήσεις με τις αγορές

Μετά το πέρας του άτυπου Eurogroup της Σόφιας τοποθετήθηκε για την πλευρά της ΕΚΤ ο Μπενουά Κερέ ο οποίος τόνισε πως σε περίπτωση που η Ελλάδα επιμείνει στην καθαρή έξοδο θα πρέπει να συνεχίσει τις συζητήσεις για τα δημοσιονομικά της αυτή τη φορά με τις αγορές και όχι τους θεσμούς.

Αναλυτικά ο κ. Κερέ κατά την τοποθέτησή του υπογράμμισε: «Μετά το τέλος του προγράμματος και αν η Ελλάδα επιλέξει την καθαρή έξοδο όπως είναι αυτό που θέλει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, τότε η συζήτηση της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς και το eurogroup θα γίνει μία συζήτηση της ελληνικής κυβέρνησης και των αγορών χρήματος. Και αυτή είναι μία εντελώς διαφορετική συζήτηση.

Οπότε όσο πιο δυνατή είναι η Ελλάδα τόσο το καλύτερο.

Υπάρχει μία στρατηγική ανάπτυξης που παρουσίασε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών που είναι μέρος της διαδικασίας δημιουργίας εμπιστοσύνης, όμως δυνατές μεταμνημονιακές διευθετήσεις θα είναι επίσης μέρος της και επίσης –και αυτό είναι το τρίτο σημείο μου- δυνατά και αξιόπιστα μέτρα για το χρέος είναι πολύ σημαντικό τμήμα της επίσης.

Όσο πιο εμπροσθοβαρή μπορούν να είναι τα μέτρα, όσο πιο αυτόματα μπορούν να είναι ή όσο λιγότερους όρους έχουν- τόσο περισσότερο μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και τις αγορές».

Πηγή: skai.gr