«Δύσκολος αλλά όχι ανέφικτος ο στόχος για τεχνική συμφωνία τον Μάιο»

Δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο χαρακτήρισε ευρωπαίος αξιωματούχος τον στόχο να υπάρξει συμφωνία για την τέταρτη αξιολόγηση, σε τεχνικό επίπεδο, τον Μάιο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ενόψει του Eurogroup της Παρασκευής στην Σόφια, ο αξιωματούχος τόνισε ότι τα 88 προαπαιτούμενα έχουν μέχρι στιγμής εκπληρωθεί σε πολύ μικρό βαθμό, όμως τα περισσότερα είναι επακόλουθες ενέργειες από ήδη υφιστάμενη νομοθέτηση».

Παραμένουν πάντως ανοιχτά τα μεγάλα θέματα όπως οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα ενέργειας και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο αξιωματούχος επισήμανε ότι η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης «είναι εξαιρετικά κρίσιμη» για την ολοκλήρωση της συμφωνίας που θα επιτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Στο Eurogroup στην Σόφια είπε ότι θα υπάρξει συζήτηση και για την μετα-Μνημονιακή εποχή, ωστόσο δε θα λάβουν αποφάσεις καθώς για να γίνει αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και αυτό θα συμβεί τον Ιούνιο».

Προσέθεσε ότι η συνολική συμφωνία θα περιέχει και την συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους, την επιτήρηση και την αξιολόγηση και το δημοσιονομικό μαξιλάρι που θα επιτρέψει την ασφαλή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Eurogroup