Αποδέσμευση λογαριασμών για συνεπείς πληρωτές εξετάζει η ΑΑΔΕ

Μέτρα που θα επιβραβεύουν τους οφειλέτες που αποπληρώνουν με συνέπεια τα χρέη τους προς το κράτος εξετάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για τη φορολογία.

Ο κ. Πιτσιλής σημείωσε πως εξετάζονται τρόποι που θα επιτρέπουν την μερική αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για όσους εξυπηρετούν συνεπώς τις ρυθμίσεις τους. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το ποσό που θα αποδεσμεύεται θα είναι διπλάσιο ή τριπλάσιο της μηνιαίας δόσης που θα εξοφλείται.

Ρόλος της ΑΑΔΕ, είπε ο κ. Πιτσιλής, είναι να βοηθά όσους θέλουν να είναι συνεπείς ώστε όλοι να πληρώνουν όσα τους αναλογούν.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι φορολογούμενοι μπορούν να προστατεύσουν ποσά έως 1.250 ευρώ μέσω ενός ακατάσχετου λογαριασμού.

Τόνισε επίσης ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η λογική «δεν πληρώνω» και να αντικατασταθεί από την λογική του πληρώνω αλλά αντίστοιχα απαιτώ να αξιοποιούνται καλύτερα οι φόροι προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.

Ο κ. Πιτσιλής ανέφερε πως οι φορολογικοί έλεγχοι που έχει διενεργήσει η ΑΑΔΕ έχουν αυξηθεί κατά 22% το πρώτο δίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ οι τελωνειακοί έλεγχοι έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν ένα τρίτο.

Διευκρίνισε πως οι έλεγχοι προσανατολίζονται στις νεότερες υποθέσεις, ενώ αξιοποιείται και το σύστημα εισροών - εκροών στα καύσιμα.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ