Σεντένο: Η θα πρέπει Ελλάδα να αναλάβει την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων

Το κυριότερο ζητούμενο αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα είναι οι Αρχές να αναλάβουν την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών που έως σήμερα προβλέπονται από τα Μνημόνια, δήλωσε ο στην Ουάσιγκτον πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Ενόψει της αυριανής συνάντησής του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κ. Σεντένο τόνισε σε εμφάνισή του στη δεξαμενή σκέψης Atlantic Council πως η ιδιοκτησία θα πρέπει να αποδειχτεί ανθεκτική και να φανεί ανεξαρτήτως πολιτικών ή οικονομικών κύκλων.

Η δήλωση Σεντένο έρχεται στον απόηχο δημοσιεύματος της γερμανικής «Suddeutsche Zeitung» ότι οι θεσμοί εξετάζουν ολιγόμηνη παράταση του Μνημονίου ώστε να διευθετηθούν προαπαιτούμενα και τυχόν συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα.

Ο κ. Σεντένο ούτε ρωτήθηκε, ούτε απάντησε για το εν λόγω σενάριο.

Ο επικεφαλής του Eurogroup εξήρε πάντως τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Αθήνας, λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση έχει πετύχει μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα.

Αύριο αναμένεται να λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον σύσκεψη του Washington Group με αντικείμενο το ελληνικό χρέος, όπου θα συμμετάσχουν οι θεσμοί και οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και πιθανώς της Ισπανίας.
Πηγή: skai.gr