Κλείσιμο

Δύσκολο να γίνουν μειώσεις φόρων το 2019, παραδέχεται συνεργάτης του Τσίπρα

Στην παραδοχή ότι το 2019 κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρχουν επαρκή δημοσιονομικά περιθώρια ώστε να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές προχώρησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Μιλώντας σε συνέδριο για τη φορολογία, ο κ. Λιάκος σημείωσε ότι οι ελαφρύνσεις των φορολογικών βαρών θα μετατεθούν για την διετία 2020-21, όταν η κυβέρνηση εκτιμά πως θα έχει περιθώριο ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Υποστήριξε πάντως ότι η μείωση φόρων δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας για την προσέλκυση επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν η Δικαιοσύνη, το τραπεζικό σύστημα και άλλα.

Στις κατατάξεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, πάντως, η Ελλάδα συγκαταλέγεται επί xχρόνια στους ουραγούς στην ταχύτητα απονομής Δικαιοσύνης, ενώ οι τράπεζες φέρουν ακόμα μεγάλο όγκο «κόκκινων» δανείων.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την τέταρτη αξιολόγηση, είπε πως στόχος είναι να ολοκληρωθούν έως τις 21 Ιουνίου, αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προαπαιτούμενα που δεν θα έχουν κλείσει οριστικά έως το τέλος του Μνημονίου, τον Αύγουστο.

Το ζητούμενο, υποστήριξε, είναι να επιδείξουμε στους θεσμούς ικανοποιητική πρόοδο, παραδείγματος χάρη την μετεγκατάσταση υπηρεσιών από το παλιό αεροδρόμιο.

Ένα άλλο προαπαιτούμενο που αναμένεται να μείνει σε εκκρεμότητα, είπε ο κ. Λιάκος, είναι το θέμα των νέων γενικών διευθυντών της κυβέρνησης. «Αυτό δεν θα κλείσει, αλλά πρέπει να υπάρξει πρόοδος», είπε.
Πηγή: skai.gr