Κλείσιμο

Φραγκιαδάκης: Όλες οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν τα stress test

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, στο περιθώριο εκδήλωσης για την υπογραφή της συμφωνίας της Τράπεζας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων τριών συμβάσεων εγγυήσεων, ύψους 640 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σημείωσε πως τα αποτελέσματα των stress tests θα γίνουν για όλες τις τράπεζες και τα αποτελέσματα θα είναι ενθαρρυντικά.

Αναλυτικά ο κ. Φραγκιαδάκης σύμφωνα με το Reuters σημείωσε: «Όλες οι Ελληνικές τράπεζες θα περάσουν τα the stress tests. Τα αποτελέσματα θα είναι ενθαρρυντικά».

Σημειώνεται πως τα Stress Tests για τις Ελληνικές τράπεζες έχουν ως στόχο να αποκαλυφθεί πιθανή έλλειψη ρευστότητας για το τραπεζικό σύστημα της χώρας πριν από το τέλος του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο.


Σημειώνεται πως τα stress test για τις Ελληνικές Τράπεζες διεξάγονται ξεχωριστά από την υπόλοιπη Ευρώπη λόγω της ιδιαιτερότητας της λήξης του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο και τα αποτελέσματά τους αναμένεται να ανακοινωθούν αρχές Μαΐου ενώ των υπολοίπων χωρών της ΕΕ αναμένονται στις 2 Νοεμβρίου.

Πηγή: skai.gr