Δόση, χωρίς συζήτηση για το χρέος, δίνει το σημερινό Eurogroup

«Πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να δώσει το σημερινό Eurogroup, ενώ εκτός της επίσημης ατζέντας βρίσκεται το θέμα του χρέους.

Ο πρόεδρος της ευρω-ομάδας Μάριο Σεντένο συναντήθηκε νωρίτερα στις Βρυξέλλες με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο κ. Σεντένο είπε ότι έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα του είπε ο κ. Τσακαλώτος, σημειώνοντας πως οι εταίροι εργάζονται ήδη τόσο για την ομαλή ολοκλήρωση του Μνημονίου τον Αύγουστο όσο και για την ρύθμιση του χρέους.

«Περιμένουμε πως θα τροφοδοτήσουμε την ελληνική οικονομία με 5,7 δισεκ. ευρώ», είπε. Τα χρήματα θα φτάσουν στα ελληνικά ταμεία το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, καθώς η αποδέσμευσή τους θα πρέπει να εγκριθεί και από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια.

Ο κ. Σεντένο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την πορεία των συζητήσεων για το χρέος, ούτε αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενεργοποίησης προληπτικής γραμμής μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου.

Από την πλευρά του ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στο ελληνικό πρόγραμμα, προσθέτοντας πως οι προσπάθειες πρέπει να εντατικοποιηθούν για να κλείσουν όλα τα ζητήματα.

Έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη να λυθεί εγκαίρως το θέμα τους χρέους αλλά και να καταρτιστεί η μεσοπρόθεσμη αναπτυξιακή που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στο Eurogroup του Απριλίου ή του Μαρτίου.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Eurogroup