Ερντογάν για Moody's: Υποβαθμίζετε εμάς και αναβαθμίζετε την Ελλάδα;

Νέα ευκαιρία να επιτεθεί στην Ελλάδα βρήκε ο Ερντογάν, με αφορμή την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τουρκίας από τον οίκο Moody's και την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τον οίκο, αντίστοιχα.

«Με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε; Οι γείτονές μας έχουν εξαντληθεί. Σας ξέρουμε καλά», είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν τα όσα λένε οι οίκοι αξιολόγησης καθώς είναι προκατειλημμένοι με τη χώρα του, σύμφωνα με το Reuters.

Η πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας υποβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα στο Ba2 καθώς ο οίκος Moody's επικαλέστηκε την αποδυνάμωση των οικονομικών και πολιτικών θεσμών της, καθώς και τον αυξημένο κίνδυνο από το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

Η υποβάθμιση της Moody's έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην Τουρκία με τουρκικά μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στον Τούρκο προέδρου να αναφέρουν ότι η σχετική έκθεση της Moody's γράφτηκε με τη βοήθεια του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το επιχειρούμενο πραξικόπημα της 15 Ιουλίου 2016. 
Πηγή: skai.gr