Πιέσεις για πλειστηριασμούς και «κόκκινα» δάνεια από τους θεσμούς

Πιέσεις για να επιταχυνθούν οι πλειστηριασμοί και να αρθούν τα εμπόδια στις πωλήσεις και στις ρυθμίσεις «κόκκινων» δανείων ασκούν οι θεσμοί καθώς η διαπραγμάτευση μπαίνει σε τροχιά τέταρτης αξιολόγησης.

Σήμερα Πέμπτη οι εκπρόσωποι των θεσμών θα έχουν δύο πρωινές συναντήσεις με την ελληνική πλευρά, όπου θα τεθούν επί τάπητος η αναπτυξιακή στρατηγική και οι αγορές προϊόντων.

Στη συνέχεια οι επικεφαλής των κλιμακίων θα αναχωρήσουν από την Αθήνα για να επανέλθουν μετά το Πάσχα.

Οι διαπραγματεύσεις γίνονται ενώ οι εταίροι δεν έχουν ακόμα εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης στήριξης, ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, κυρίως λόγω της εκκρεμότητας στην απρόσκοπτη εκτέλεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων.

Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Euro-working Group στις Βρυξέλλες, όπου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης προσέρχεται με την ελπίδα ότι τα στοιχεία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που προσκόμισε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής θα «ξεκλειδώσουν» τη δόση.

Μέρος των χρημάτων θα διατεθεί ώστε να πάρει «σάρκα και οστά» το δημοσιονομικό μαξιλαράκι που θέλει να συγκροτήσει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να καλύψει την εξυπηρέτηση του χρέους για τουλάχιστον έναν χρόνο μετά την έξοδο από το Μνημόνιο.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ