ΥΠΟΙΚ για Moody's: Ενίσχυση των θετικών προσδοκιών για την οικονομία

Η νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αυτή τη φορά κατά δύο βαθμίδες (σε Β3 από Caa2) με θετικό outlook από τον οίκο Moody's, καταδεικνύει την περαιτέρω ενίσχυση των θετικών προσδοκιών για το 2018 τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει, στους δύο πρώτους μήνες (του ενεστώτος έτους) και οι τρεις οίκοι έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση της χώρας.

Σύμφωνα με την πλατεία Συντάγματος η αισιοδοξία που υπάρχει είναι βάσιμη, καθώς «στηρίζεται σε πολυμέτωπη πρόοδο με προοπτική την οριστική έξοδο από την κρίση».

Ειδικότερα, η πλατεία Συντάγματος σχολιάζει ότι:

• Η τεχνική συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους βρίσκεται σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιαστούν στο ΕuroWorking Group της 1ης Μαρτίου.
• Η τέταρτη αξιολόγηση ξεκινά την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου με συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και επικεφαλής θεσμών και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ομαλή ολοκλήρωσή της.
• Το νέο ολιστικό σχέδιο βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης εκπονείται και πρόκειται να παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2018.
• Το μαξιλάρι ρευστότητας συνεχίζει να κτίζεται για την στήριξη της οικονομίας και την διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές.

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εργάζεται σταθερά και εντατικά, προσηλωμένη στην οριστική έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018» καταλήγει το υπουργείο.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΥΠΟΙΚ