Υπό αστυνομικό κλοιό 24 συμβολαιογραφικά γραφεία για τους πλειστηριασμούς

Ξεκινούν σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, ένα από τα δύο προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ που βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα. 

Οι πλειστηριασμοί αφορούν ακίνητα όλων των κατηγοριών, από κατοικίες, αγροτεμάχια, βιομηχανικά κτίσματα, γραφεία μέχρι εργοστάσια, με τους επισπεύδοντες, να είναι τόσο τράπεζες όσο και ιδιώτες.

Σήμερα αναμένεται να βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί 70 ακίνητα ενώ σε αστυνομικό κλοιό έχουν τεθεί σήμερα 24 συμβολαιογραφικά γραφεία προκειμένου να διασφαλιστεί η διαδικασία του πλειστηριασμού.

Πληροφορίες της αστυνομίας αναφέρουν πως το ειδικό σχέδιο ασφάλειας των συμβολαιογραφικών γραφείων της Αττικής προβλέπει μόνιμη ένστολη αστυνομική παρουσία έξω από τα συμβολαιογραφικά γραφεία και αύξηση περιπολιών της ΔΙ.ΑΣ. στις περιοχές που εδρεύουν.

264 πλειστηριασμοί θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα ενώ στην ειδική πλατφόρμα έχουν ενταχθεί 1.809 ακίνητα παντός είδους.

Σημειώνεται ότι η Λαική Ενότητα έχει εξαγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών στην Πλατεία Κοραή στις 18.00 το απόγευμα και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Επιπλέον, το ΠΑΜΕ, προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18.30 στην Ομόνοια και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. 

Πηγή: skai.gr