Συνάντηση Στουρνάρα με επενδυτές στο Λονδίνο

Πρόγευμα εργασίας με υψηλόβαθμους εκπροσώπους δέκα θεσμικών επενδυτικών κεφαλαίων είχε την Παρασκευή στο Λονδίνο ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρας.

Τη συνάντηση με τους επενδυτές διοργάνωσε η επενδυτική τράπεζα NatWest Markets, μία ημέρα μετά από την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές με τη διάθεση του επταετούς ομολόγου.

Η NatWest Markets ήταν μεταξύ των τραπεζών που ηγήθηκαν των πρόσφατων συναλλαγών των καλυμμένων ελληνικών ομολόγων στις αγορές κεφαλαίου.

Ο κ. Στουρνάρας είχε την ευκαιρία να συζητήσει την προοπτική της ελληνικής οικονομίας και να δώσει μια ενδεικτική αποτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδας για τις συζητήσεις περί ελάφρυνσης χρέους.

Παρουσίασε επίσης στους επενδυτές το χρονοδιάγραμμα όσων αναμένεται να γίνουν ενόψει της εξόδου της χώρας από το τρέχον πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018.

Αναφορικά με τον τραπεζικό τομέα, οι εκπρόσωποι των θεσμικών επενδυτών επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτεραιότητες του διοικητή της κεντρικής τράπεζας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και για τα επικείμενα τεστ κοπώσεως για τις ελληνικές τράπεζες.

Τόνισαν τη σημασία της επιστροφής των ελληνικών τραπεζών στις αγορές κεφαλαίου με καλυμμένα ομόλογα, όπως και με ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός - Λονδίνο