Κλείσιμο

Bloomberg: Πιθανή η επίσπευση των δημοσιονομικών μέτρων του 2020

Οι Ελληνικές αρχές μπορεί να χρειαστεί να επισπεύσουν κατά ένα χρόνο τα φορολογικά μέτρα που είχαν συμφωνηθεί να ισχύσουν από το 2020 για το 2019 (η μείωση του αφορολόγητου ορίου) αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε συμφωνία με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς θεωρήσουν ότι ο στόχος επίτευξης 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος το 2019 δεν θα είναι εφικτός.

Αυτό αναφέρεται σε προσχέδιο της Έκθεσης Συμμόρφωσης της Ε. Επιτροπής που φέρνει στην δημοσιότητα σήμερα το πρακτορείο Bloomberg.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει: « Αν χρειαστεί η Ελλάδα θα υιοθετήσει νομοθεσία σε συμφωνία με τους θεσμούς για να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος με έναν τρόπο που θα είναι θετικός για την ανάπτυξη». Σύμφωνα με την έκθεση το κατά πόσο θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα το 2019 θα αποφασιστεί τον επερχόμενο Μάιο.

Στην έκθεση επίσης αναφέρεται ότι η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα συμπεριλαμβανομένου «μίας κανονικής και ανεμπόδιστης ροής στην διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το 66% της ΔΕΣΦΑ».
Πηγή: skai.gr - Ελένη Βαρβιτσιώτη
TAGS: ΔΝΤ