Κλείσιμο

Αξιωματούχος ΕΕ: Αν δεν θέλετε προληπτική βοήθεια δεν έχουμε κάτι να πούμε

Η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη που μπορεί να αιτηθεί προληπτικό πρόγραμμα στήριξης για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου και με δεδομένο ότι η Αθήνα αρνείται κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο δεν υπάρχει τίποτα να συζητηθεί, δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες Ελένη Βαρβιτσιώτη.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει παροτρύνει την Αθήνα να εξετάσει ενδιάμεσο πρόγραμμα, ώστε να θωρακίσει το κόστος δανεισμού της χώρας κατά την επάνοδο στις αγορές και για να προστατεύσει τα ελληνικά ομόλογα που σήμερα, ελέω Μνημονίου, γίνονται δεκτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μιλώντας ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, ο αξιωματούχος τόνισε πως η τεχνική συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση επετεύχθη και πολύ γρήγορα κι αποτελεσματικά.

Προσέθεσε με νόημα πως εάν αυτός ο βαθμός συνεργασίας υπήρχε την προηγούμενη οκταετία «δεν θα βρισκόμασταν εδώ».

Η πηγή εξέφρασε τη βεβαιότητα πως στη συνεδρίαση της Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών θα δώσουν το «πράσινο φως» για τη εκταμίευση της επόμενης δόσης στήριξης, η οποία υπολογίζεται στα 6 έως 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα χρήματα, είπε, θα μπορούσαν να αποδεσμευθούν έως τα μέσα Φεβρουαρίου, αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η δόση να «σπάσει» σε υποδόσεις.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Eurogroup