Στο ΣτΕ το προεδρικό διάταγμα για το Ελληνικό

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας διαβιβάστηκε το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης στο Ελληνικό. 

Λόγω σπουδαιότητας, το σχέδιο διατάγματος εισήχθη για επεξεργασία στην Ολομέλεια του δικαστηρίου, με πράξη του πρόεδρου του ΣτΕ, Νικολάου Σακελλαρίου. Αύριο αναμένεται να οριστεί ο εισηγητής και η ημερομηνία συζήτησης, κεκλεισμένων των θυρών.

Για την ανάπτυξη της επένδυσης στο Ελληνικό η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση καθορίζεται στα 2.700.000 τμ, στα οποία περιλαμβάνονται και τα υφιστάμενα διατηρητέα κτήρια. 



Η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη ορίζεται στο 35% της έκτασης του Μητροπολιτικού Πόλου ενώ στο παράκτιο μέτωπο, η κάλυψη θα ισούται με 15%, ώστε να εξασφαλιστεί η δημιουργία ενός αδόμητου, ελεύθερου μετώπου μήκους ενός χιλιομέτρου και να διευκολύνονται οι έξοδοι του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής προς τη θάλασσα.

Τέλος, στο Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής η κάλυψη των πάσης φύσεως μόνιμων κτηρίων δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 10% της συνολικής επιφανείας αυτού.




Πηγή: skai.gr