Πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες υφίστανται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πολίτες έχουν υποστεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Τον Οκτώβριο οι οφειλέτες στους οποίους έχουν επιβληθεί υποχρεωτικά μέτρα αυξήθηκαν κατά περίπου 23.000, και ανέρχονται πλέον στα 1,014 εκατομμύρια. Σε αυτήν την κατηγορία κινδυνεύουν μάλιστα να μπουν ακόμα 1,72 εκατομμύρια πολίτες.

Τον ίδιο μήνα, σε μία ακόμα ένδειξη πως η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων συρρικνώνεται, οι πολίτες δημιούργησαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές σε φόρους ύψους 1,2 δισεκ. ευρώ.

Από την αρχή του έτους, οι φορολογούμενοι δεν έχουν καταφέρει να πληρώσουν φόρους ύψους 10,44 δισεκ. ευρώ, με τα φορολογικά χρέη να έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από τις αρχές του καλοκαιριού.

Μαζί με τα φετινά χρέη οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το κράτος αγγίζουν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, παρά τις μηνιαίες εισπράξεις και τις διαγραφές.

Περισσότεροι από 4,17 εκατομμύρια φορολογούμενοι είχαν εκκρεμότητες προς το Δημόσιο τον Οκτώβριο, αν και αυτός ο αριθμός συνιστά μείωση της τάξης των 93.000 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

«Τα προβλήματα στα νοικοκυριά συσσωρεύονται και μεγενθύνονται, εξαιτίας της ανερμάτιστης πολιτικής της σημερινής Κυβέρνησης. Γι' αυτό και απαιτείται άμεσα αλλαγή της οικονομικής πολιτικής», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση, ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας κΔημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Απόστολος Βεζυρόπουλος.
Πηγή: skai.gr