Η βελτίωση της απόδοσης των ελληνικών τίτλων θετικό μήνυμα για την Αθήνα

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 έπεσε σήμερα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, εν μέσω αισιοδοξίας στις αγορές μετά την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για την τρίτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg, λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα η απόδοση του ελληνικού τίτλου στη δευτερογενή αγορά έπεσε στο 4,403%, έχοντας «κερδίσει» περισσότερο από μία μονάδα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Σημαντική βελτίωση καταγράφει και το 2ετές ελληνικό ομόλογο, όπου αντανακλώνται οι πιο άμεσοι φόβοι των επενδυτών, με την απόδοση να κινείται γύρω από το 2,15%.

Η βελτίωση της απόδοσης των ελληνικών τίτλων αποτελεί θετικό μήνυμα για την Αθήνα, η οποία σχεδιάζει τουλάχιστον δύο εξόδους στις αγορές το επόμενο έτος.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να τονώσει με δανεισμό το δημοσιονομικό «μαξιλάρι» που ετοιμάζει για την περίοδο μετά το Μνημόνιο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το «μαξιλάρι» θα ανέρχεται σε 12 έως 18 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 9 δισεκ. θα προέλθουν από δάνεια στήριξης του Μνημονίου και τα υπόλοιπα θα προέλθουν από τις νέες εκδόσεις ελληνικών τίτλων.
Πηγή: skai.gr