Αφοσίωση στις μεταρρυθμίσεις για να κλείσει το Μνημόνιο ζητούν οι εταίροι

Μήνυμα πως η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ολοκληρώσει με επιτυχία το Μνημόνιο τον προσεχή Αύγουστο και να αποφύγει την ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησης έστειλαν από τη Νέα Υόρκη εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών.

«Επισημαίνω και πάλι πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να μεταρρυθμίζει την οικονομία της προκειμένου να βγει με επιτυχία από το τρίτο πρόγραμμα στήριξης τον επόμενο Αύγουστο, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στην τρόικα, Νίκολα Τζιαμαριόλι, σε τοποθέτησή του στο ετήσιο επενδυτικό συνέδριο της Capital Link.

Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση πως εάν η χώρα μας υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα που έχουν συμφωνηθεί τότε θα ακολουθήσει το παράδειγμα των υπόλοιπων χωρών που χρειάστηκαν έκτακτη στήριξη και πλέον έχουν βγει από τα Μνημόνια.

Σε παραπλήσιο μήκος κύματος κινήθηκε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος σημείωσε ότι το ερώτημα πλέον είναι εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερη βοήθεια μετά τον Αύγουστο του 2018.

«Αυτό θα απαντηθεί τον Ιούνιο του επόμενου έτους, όμως με δεδομένη την καλή τροχιά [του προγράμματος] δεν φαντάζει πιθανό», είπε.

Επισήμανε πάντως ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα δεν θα λήξει με το πέρας του Μνημονίου.
Πηγή: skai.gr