Αιχμές από τον πρέσβης των ΗΠΑ για επενδυτές στον ΟΛΘ

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέφρι Πάιατ για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), καθώς υποστήριξε ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι οι βασικοί επενδυτές και από πού προέρχονται τα χρήματα.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Πάιατ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2018 μπορεί να αποτελέσει κρίσιμο έτος για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Αυτό που θέλουν οι επενδυτές και εκείνοι που ασχολούνται με το επιχειρείν, είπε, είναι να απεμπλακούν από τη γραφειοκρατία και να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Ο κ. Πάιατ τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ελλάδα στον κλάδο της ενέργειας ενώ πρόσθεσε ότι η χώρας μας βρίσκεται ένα βήμα πριν τη μετατροπή της σε ενεργειακό κόμβο.

Ο αμερικανός πρεσβευτής ανέφερε ότι οι ΗΠΑ συμφωνούν με την πολιτική ποικιλίας των ενεργειακών πηγών στην Ευρώπη, καθώς αυτό θα ωφελήσει ολόκληρη την ήπειρο, προσθέτοντας ότι υπάρχει ξεκάθαρο ενδιαφέρον των αμερικανικών επιχειρήσεων για τον κλάδο της ενέργειας αλλά και παρότρυνση από πλευράς αμερικανικής κυβέρνησης να υπάρξει συνεργασία αμερικανικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Πάιατ είπε ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει την τρίτη ευρωπαϊκή χώρα μετά την Πολωνία και τη Λιθουανία στην οποία οι ΗΠΑ θα εξάγουν υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας