Αυτά είναι τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα (pdf)

Ολόκληρη η ΚΥΑ εδώ

Tα κριτήρια για την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος από το οποίο θα ωφεληθούν 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά περιγράφονται αναλυτικά στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στην απόφαση μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι οι δικαιούχοι του μερίσματος είναι νοικοκυριά με πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων έως και 27.000 ευρώ. Προϋπόθεση είναι το ύψος της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού είναι να μην υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ ενώ όρια τίθενται και για το ύψος των καταθέσεων με κατώφλι τα 9.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση για τη χορήγηση του μερίσματος στο νοικοκυριό λαμβάνονται υπόψη υποχρεωτικά τα ενήλικα τέκνα έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους συμπεριλαμβανομένων και των φιλοξενούμενων ατόμων.


Πηγή: skai.gr -AMΠΕ