Lamda: Ωφελούν το περιβάλλον τα 16 χρόνια εγκατάλειψης του Ελληνικού; (vid)

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το έργο... χθες. Ένα έργο εμβληματικό που θα αναδείξει τη χώρα διεθνώς. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να επιλύσει τα προβλήματα» ξεκαθάρισε την Πέμπτη ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, για το Ελληνικό σε συνέντευξή του στο ACTION 24.

Ερωτηθείς για τη δυσαρέσκεια που έχει εκφραστεί από την πλευρά των επενδυτών μετά τις αποφάσεις του υπουργείου Πολιτισμού, ο κ. Αθανασίου τόνισε με νόημα ότι «δεν ξέρω αν πρέπει να μιλάμε για δυσαρέσκεια των επενδυτών ή δυσαρέσκεια χιλιάδων ανέργων που μας στέλνουν βιογραφικά κάθε μέρα».

Ο κ. Αθανασίου εξήγησε ότι με την έναρξη της κατασκευής θα απασχοληθούν 10.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι με την πρόοδο του έργου, σε περίπου μια πενταετία, σταδιακά θα φθάσουν τους 70.000. «Κάθε μέρα που περνάει καθυστερεί τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη που θα φέρει 1 εκατ. τουρίστες υψηλού επιπέδου τον χρόνο» υπογράμμισε.

Όπως επισήμανε «πρόκειται για έργο εθνικής εμβέλειας, εθνικού σκοπού στο οποίο μπορούν να μετάσχουν όλες οι εταιρείες της χώρας, πχ. κατασκευαστικές, τσιμέντων, ενέργειας, υποδομών κλπ.»



Οι αξίες των περιουσιών των κατοίκων των όμορων δήμων θα αυξηθούν θεαματικά, πρόσθεσε, καθώς θα βρίσκονται δίπλα στο μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στον κόσμο και δίπλα σε ένα από τα πιο σύγχρονα σε υποδομές και περιβαλλοντική ευαισθησία, έργα διεθνώς.

Για τις ενστάσεις του ΚΑΣ όσον αφορά τους ουρανοξύστες ο Οδυσσέας Αθανασίου σχολίασε ότι «η σύγχρονη αρχιτεκτονική είναι ταυτισμένη με ψηλά κτίρια τοπόσημα από τη Μαδρίτη ως το Μιλάνο, από το Λονδίνο έως το Παρίσι. Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία δεν έχουν σεβαστεί την πολιτιστική τους κληρονομία;»

«Πώς μπορούμε να αναδείξουμε τα αρχαία αν τα αφήνουμε κάτω από τόνους τσιμέντο;» διερωτήθηκε, και πρόσθεσε: «πρέπει να αναρωτηθούμε τι ωφελεί το περιβάλλον: Τα 16 χρόνια εγκατάλειψης του Ελληνικού ή η δημιουργία ενός πάρκου 20 φορές μεγαλύτερου από τον Εθνικό μας κήπο».

Αναφορικά με το επιχείρημα ορισμένων κυβερνητικών στελεχών που προβάλουν την ανάγκη τήρησης της νομιμότητας, προκειμένου να αιτιολογήσουν τις καθυστερήσεις σχολίασε πως «ακολουθούμε πλήρως τη νομιμότητα, ό,τι επικαλούμαστε έως τώρα δεν αποκλίνει στο παραμικρό από τις συμβάσεις που έχουμε υπογράψει. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να διορθώσουμε τις αλλοιώσεις, αυτή η επένδυση πρέπει να προχωρήσει».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development σημείωσε πως η βούληση της κυβέρνησης είναι να γίνει η επένδυση, χρειάζεται, όμως, μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. «Το θέμα είναι ότι μια τέτοια επένδυση πρέπει να συνοδευτεί από πολιτική βούληση που περνά από τα λόγια σε πράξεις» υπογράμμισε.
Πηγή: skai.gr