Κλείσιμο

Τσακαλώτος: O προϋπολογισμός είναι άδικος - Επιλέγουμε να τον ψηφίσουμε

Στην παραδοχή ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε για συζήτηση και ψήφιση η κυβέρνηση στην Ολομέλεια δεν είναι δίκαιος προέβη σήμερα από τη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Δεν είναι δίκαιος ο προϋπολογισμός, είναι ένας προϋπολογισμός μέσα στις συγκεκριμένες συνθήκες παγκοσμίως και στην Ευρώπη. Είναι όσο δίκαιος επιτρέπουν οι αντικειμενικές συνθήκες και έχουμε δείξει ότι προσπαθούμε να αλλάξουμε αυτές τις συνθήκες και εντός και εκτός της Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε επίσης ότι ο μόνος τρόπος να μην ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον προϋπολογισμό είναι να γίνουν εκλογές, τονίζοντας ωστόσο ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιλέξει να παλέψουν από αυτή τη θέση.

«Ο προϋπολογισμός προσπαθεί να αυξήσει την ισότητα και να ανοίξει τον δρόμο. Επειδή είναι άδικος να μην τον ψηφίσουμε και να έρθει ένας άλλος συνασπισμός; Έχουμε επιλέξει να παλέψουμε μέσα σε αυτό. Δεν βλέπουμε από την αριστερά καλύτερη στρατηγική» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση έχει επιβάλει υπερβολική φορολογία είπε ότι η χώρα μας βρίσκεται λίγο πάνω από το μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών από πλευράς φορολογίας. «Όποιος σας άκουγε θα νόμιζε ότι η Ελλάδα δεν θα ήταν καν στο διάγραμμα. Υπάρχουν χώρες που έχουν πολύ περισσότερα φορολογικά βάρη», συμπλήρωσε.

Τέλος ο υπουργός κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι για να μειώσει τις δαπάνες του κράτους είτε θα προχωρούσε σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων είτε σε οριζόντια μείωση μισθών. «Με βάση τις εξαγγελίες σας μόνο έτσι βγαίνουν. Πείτε μας λοιπόν από που θα έρθουν οι οικονομίες που λέτε ότι θα κάνετε και θα μειώσετε τους φόρους», είπε.
Πηγή: skai.gr