ΣΕΒ: Στρώστε κόκκινα χαλιά σε κάθε αξιόλογη επένδυση

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, κάλεσε την Πολιτεία να «στρώνει κόκκινα χαλιά» για να υποδεχθεί κάθε αξιόλογη επένδυση που σέβεται το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και τους κανόνες της αγοράς.

Μιλώντας σε Συζήτηση του Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση με θέμα «Δικαιοσύνη και Επενδύσεις», ο κ. Φέσσας ζήτησε από την Πολιτεία να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κάθε εμπόδιο που ορθώνεται από την εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική λειτουργία.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ επεσήμανε ότι η ανάπτυξη που φέρνει ευημερία για τους πολλούς, απαιτεί δραστική βελτίωση της λειτουργίας όλων των εξουσιών, και εν προκειμένω της δικαστικής.

Όπως συμπλήρωσε, όσο περνάει ο χρόνος οι δικαστικές υποθέσεις αυξάνονται, επιβαρύνοντας περαιτέρω το ήδη κορεσμένο σύστημα.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Justice Scoreboard 2017» καταγράφεται ότι ο χρόνος εκδίκασης των αστικών και εμπορικών υποθέσεων στην Ελλάδα ξεπερνάει το ένα έτος (378 ημέρες), ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 242 ημέρες.

Σημείωσε ότι οι επιδόσεις στην αξιοποίηση των λύσεων ψηφιακής τεχνολογίας στα ελληνικά δικαστήρια φτάνουν μόλις το 5%, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. ξεπερνά το 40%.

Πηγή: skai.gr