Σε οικονομική ντόπα με επενδύσεις 1,5 δισ. για ιατρική κάνναβη ελπίζει η Ελλάδα

Ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα που θα υπερβαίνουν τα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν εκδηλώσει παραγωγοί ιατρικής κάνναβης, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Οι επίδοξοι επενδυτές εστιάζουν στην Ελλάδα πρωτίστως λόγω του ιδιαίτερα κατάλληλου κλίματος, προσδοκώντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει άμεσα στη νομιμοποίηση της καλλιέργειας του φυτού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κυβέρνηση Τσίπρα σχεδιάζει να καταθέσει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της παραγωγής έως το τέλος του έτους, δίνοντας αρκετό χρόνο σε επίδοξους επενδυτές να καλλιεργήσουν την πρώτη σοδειά πριν τον θερισμό του επόμενου καλοκαιριού.

Η Αθήνα εκτιμά μάλιστα ότι κάθε μονάδα 12 έως 15 θερμοκηπίων κάνναβης μπορεί να δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας έτσι στην μείωση της ανεργίας, η οποία παραμένει πάνω από το 20%.

Εάν η χώρα μας όντως προσελκύσει επενδύσεις 1,5 δισεκ. ευρώ, θα μπορούσε να κατακτήσει αξιόλογο μερίδιο σε μία στην παγκόσμια αγορά που, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, θα αναλογεί σε 200 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Η χρήση για ιατρικούς σκοπούς
ήδη επιτρέπεται, όμως ο κ. Αποστόλου ξεκαθάρισε ότι, σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Ελλάδα δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει και άλλες χρήσης της κάνναβης.

«Χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά θα με μέλη που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, όπως καρκίνος ή Πάρκινσον θα μπορέσουν να πάρουν [κάνναβη] που θα παράγεται εδώ, με βάση οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας», είπε.
Πηγή: skai.gr