Τσακαλώτος: Είχαμε διπλή νίκη φέτος

Τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής κατευθύνθηκαν στους πολίτες που τα έχουν περισσότερο ανάγκη, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στους Financial Times.

«Είχαμε μία διπλή νίκη φέτος», είπε ο υπουργός, βέβαιος πως το κράτος αντιμετωπίζει τη φοροδιαφυγή ενώ τα οφέλη «κατευθύνονται στους ανθρώπους που τα χρειάζονται περισσότερο».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στη χθεσινή τηλεοπτική εξαγγελία του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα καταβληθεί τον επόμενο μήνα. 

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση


Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για εμπαιγμό και υποκρισία.

Η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι στην πραγματικότητα το μέρισμα είναι το μισό από αυτό που ανακοινώθηκε και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι με θράσος προσποιείται ότι προσφέρει δώρο στους συνταξιούχους τη στιγμή που τα χρήματα τους είχαν ήδη επιδικαστεί. Όσον αφορά δε το «μπόνους» που υπόσχεται για τη ΔΕΗ, πηγάζει από την αποτυχία του να την εξυγιάνει.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να επισπεύσει την εξαγγελία του κοινωνικού μερίσματος στην προσπάθεια του να τραβήξει την προσοχή μακριά από το σκάνδαλο του Πάνου Καμμένου, ενώ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι στην πράξη επιστρέφει ένα μικρό μέρος των «14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει υφαρπάρξει» μέσω της υπερφορολόγησης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα τον μεγαλύτερο ψεύτη του πλανήτη, λέγοντας ότι μόνο μάγος μπορεί να πει ότι διανέμει δημοσιονομική υπεραπόδοση ενώ έχει πέσει μία ποσοστιαία μονάδα έξω στις προβλέψεις για ανάπτυξη.

Για δήθεν μέρισμα στους συνταξιούχους, που στην πραγματικότητα είναι επιδικασμένη οφειλή, και για βοήθεια σε μία ΔΕΗ που έχει χρεοκοπήσει με τις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Ματαιοπονεί ο κ. Τσίπρας αν νομίζει ότι με τα αντίδωρα από τα λάφυρα της σκληρής φορολογίας, θα κοροϊδέψει τον Ελληνικό λαό».

Για παίγνιο σε βάρος του λαού έκανε λόγο στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Τα λεφτά που ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει ο κ. Τσίπρας «είναι από την τσέπη εκείνων που πασχίζουν καθημερινά να πληρώσουν τους αβάσταχτους φόρους του» και οι οποίοι ούτε καν αναφέρθηκαν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

«Γι΄αυτούς ούτε κουβέντα! Η εξόντωση της μεσαίας τάξης συνεχίζεται συστηματικά».

Πηγή: skai.gr