Κλείσιμο

Ντάισελμπλουμ: Οι μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις ήταν ένας καλός συμβιβασμός

Την εκτίμηση ότι η τρίτη αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί εντός του έτους κι ότι η Ελλάδα παραμένει εντός τροχιάς ώστε να κλείσει το Μνημόνιο το καλοκαίρι του 2018 εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Απασχόλησης της Ευρωβουλής, ο ολλανδός πολιτικός σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την τρέχουσα αξιολόγηση γίνονται σε εποικοδομητικό κλίμα.

Επισήμανε πως στο πλαίσιο του προγράμματος η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, προκειμένου να γίνει πιο «ανταγωνιστική» η ελληνική οικονομία, πιο «ευέλικτη» η αγορά εργασίας και να διορθωθούν οι «ανισορροπίες».

«Πιστεύω ότι οι μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα ήταν ένας καλός συμβιβασμός», προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ανέφερε ότι πάγωσαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος προκειμένου να «διορθωθούν» οι ανισορροπίες που είχαν προκύψει από τη μεγάλη αύξηση των μισθών μετά την εισαγωγή του ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επισήμανε πως προτεραιότητα είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων μετά τη λήξη του προγράμματος, «μέσα στο επόμενο έτος».
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ