Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν ξεπέρασε ακόμα το πρόβλημα, είναι σε καλό δρόμο

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τα οικονομικά της προβλήματα, αλλά βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης, εκφράζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Η Ελλάδα δεν έχει ανέβει ακόμη το βουνό, αλλά βρίσκεται σε καλό δρόμο, και οι απαισιόδοξες προγνώσεις των επικριτών δεν επαληθεύτηκαν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, επισημαίνοντας ότι ο απολογισμός της υπουργικής θητείας του, που σημαδεύτηκε από την κρίση στην ευρωζώνη, είναι θετικός.

Ο κ. Σόιμπλε δεν θέλησε να επαναλάβει τα περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. «Η Ελλάδα θα έχει σύντομα τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές. Γι' αυτό και η συζήτηση εάν θα ήταν καλύτερο το Grexit πλέον δεν βοηθά καθόλου σήμερα» ξεκαθάρισε ο κ. Σόιμπλε, αφήνοντας υπαινιγμούς για τους Φιλελεύθερους του FDP.

Nα σημειωθεί ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραχωρεί συνέντευξη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, την προσεχή Τρίτη στις 11.15 το βράδυ. «Είχα πει στον Τσίπρα ότι είναι προς το συμφέρον του να μην κερδίσει τις εκλογές γιατί δεν θα μπορούσε να τηρήσει τις υποσχέσεις του» αποκαλύπτει μεταξύ άλλων.

Πηγή: skai.gr