Κλείσιμο

Συνάντηση Στουρνάρα – Στασινού στην ΤτΕ για τον ενιαίο ψηφιακό χάρτη

Με το διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, συναντήθηκε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Στασινός, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρόταση του ΤΕΕ σε ό,τι αφορά τη θεσμοθέτηση ενιαίου ψηφιακού χάρτη όλων των απαραίτητων δεδομένων για την αδειοδότηση επενδύσεων.

Ο χάρτης θα έχει ως βάση το ψηφιακό υπόβαθρο του Κτηματολογίου και θα περιλαμβάνει την οικοδομική και ρυμοτομική γραμμή, τα όρια των δασικών εκτάσεων, τα όρια των προστατευόμενων περιοχών, τα όρια των αρχαιολογικών χώρων, τις γραμμές των αιγιαλών και όλες τις απαραίτητες θεσμικές γραμμές - και επιπλέον τους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης. Όταν τελειώσει η κτηματογράφηση της χώρας, θα προστεθούν και τα όρια όλων των οικοπέδων.

Σύμφωνα με το ΤΕΕ, ο νέος χάρτης θα μπορούσε να είναι έτοιμος μέσα σε 2 χρόνια από την έναρξη της διαδικασίας εκπόνησής του.

Στόχος της πρωτοβουλίας του ΤΕΕ είναι να μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης ή επενδυτής, από το σπίτι του ή το γραφείο του, «με το πάτημα ενός κουμπιού» στον υπολογιστή του, να πάρει ολοκληρωμένη, έγκυρη και θεσμικά ασφαλή πληροφορία για το τί επιτρέπεται, τί απαγορεύεται, με ποιους όρους και προϋποθέσεις, για να φτιάξει αυτό που τον ενδιαφέρει.

Εκτός από την ΤτΕ, ο πρόεδρος του ΤΕΕ έχει συναντηθεί με εκπροσώπους όλων των τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας, επενδυτικών και οικονομικών φορέων αλλά και διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών που επενδύουν στη χώρα, όπως η EBRD.
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας