Τσίπρας σε ξένα ΜΜΕ: Απόλυτη προτεραιότητα οι επενδύσεις

Την απόλυτη προτεραιότητα που δίνεται στο κομμάτι των επενδύσεων υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στις συζητήσεις που είχε με συντάκτες και στελέχη ορισμένων εκ των σημαντικότερων αμερικανικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης (FT, Bloomberg, Politico, PBS, CNBC, Washington Post, WSJ, κ.α.)

Σύμφωνα με πληροφορίες, επεσήμανε την προσωπική του επίβλεψη στην Task Force για τις μεγάλες επενδύσεις, τον αναπτυξιακό νόμο και τα κίνητρα που δίνει καθώς και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Τόνισε ότι η Ελλάδα καταφέρνει και αξιοποιεί τους σημαντικούς πόρους από τα κοινοτικά κονδύλια.

Αναφέρθηκε στην γόνιμη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας ότι υπήρξε απόλυτη συμφωνία στην ανάγκη να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση και να συγκεκριμενοποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι διαφωνίες μεταξύ των εταίρων ήταν αυτές που έφεραν τις καθυστερήσεις, η οποίες σε αυτή τη φάση μπορούν να αποφευχθούν καθώς είναι προς όφελος όλων, η ελληνική οικονομία να παραμείνει σε ανοδική τροχιά και η χώρα να κλείσει οριστικά πίσω της την εποχή των μνημονίων και της ύφεσης.

Ερωτηθείς σχετικά, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την ανάσχεση του brain drain καθώς και συνολικά την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους. Τόνισε ότι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο, οι άρτια καταρτισμένοι επιστήμονες και ερευνητές της.

Αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων στην απάντηση του - στην αύξηση του Προϋπολογισμού για την έρευνα στο 1% του ΑΕΠ, στην δημιουργία των ταμείων για τη νεανική επιχειρηματικότητα, την κοινωνική οικονομία, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν σημαντικές πρωτοβουλίες στο επίπεδο των νεοφυών, καινοτόμων, start ups επιχειρήσεων που προσπαθούμε κάθε μέρα να πολλαπλασιάσουμε καθώς είναι κλάδος οικονομίας με τεράστια προστιθέμενη αξία.

Στη συνέχεια της μέρας, συνομίλησε με επενδυτές και επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ – παρουσία και του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Pyatt - οι οποίοι δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Εκπρόσωποι από σημαντικά επενδυτικά funds, τόνισαν στη συζήτηση ότι η ώρα είναι κατάλληλη για να πέσουν χρήματα στην ελληνική οικονομία, η οποία συνιστά μια μοναδική ευκαιρία, την περίοδο που πλέον ανακάμπτει

Ο Πρωθυπουργός ανέλυσε τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τόνισε τη σημασία της στήριξης στον τομέα των επενδύσεων από τις ΗΠΑ, ειδικά από δω και πέρα αφού ακούστηκε και από τα πλέον αρμόδια χείλη μετά τη συνάντηση στο Λευκό Οίκο.
Πηγή: skai.gr