Τόμσεν: To ΔΝΤ δεν ζητεί νέα δημοσιονομικά μέτρα από την Ελλάδα

Το ΔΝΤ δεν ζητεί από την Ελλάδα να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα διαβεβαιώνει ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν, απηχώντας ανάλογη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ την Πέμπτη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στους New York Times ο κ. Τόμσεν, «δεν βλέπω κάποια ανάγκη για επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα στην Ελλάδα».

«Το κρίσιμο ζήτημα για την Ελλάδα είναι το χρέος… Το ΔΝΤ ευελπιστεί να υπάρξει σύντομα συμφωνία με τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους» πρόσθεσε ο αξιωματούχος του Ταμείου.

Εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Πόουλ Τόμσεν σημείωσε πως «το ΔΝΤ υποστηρίζει την πρόταση της ΕΚΤ να αυξήσει τις προβλέψεις για τα νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια».

Με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας να λήγει σε λίγους μήνες παραμένει άγνωστο εάν η χώρα θα χρειαστεί νέα στήριξη, σημειώνει στο μεταξύ το Bloomberg σε δημοσίευμά του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, αξιωματούχοι με ευθεία εμπλοκή στο ελληνικό πρόγραμμα -το οποίο λήγει τον Αύγουστο του 2018- αναφέρουν ότι δεν αντέχουν ένα ακόμη ένα δεσμευτικό πρόγραμμα διάσωσης.

Στις συναντήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, το Σάββατο με την επικεφαλής του ΔΝΤ, και του Αλέξη Τσίπρα, τη Δευτέρα, με την Κριστίν Λαγκάρντ και κατόπιν με τον Ντόναλντ Τραμπ, στρέφεται στο μεταξύ το ενδιαφέρον.
Πηγή: skai.gr