Θέση στρατηγικού συμβούλου στον ESM αναλαμβάνει προσωρινά ο Ντάισελμπλουμ

Το σύντομο διορισμό του Γερούν Ντάισελμπλουμ στη θέση του στρατηγικού συμβούλου ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, σε μία κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον του θεσμού.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ θα αναλάβει την εν λόγω θέση για περίπου δύο μήνες. Η θητεία του θα αρχίσει μόλις αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών της Ολλανδίας, κάτι που αναμένεται να γίνει στα τέλη Οκτωβρίου λόγω του σχηματισμού νέας κυβέρνησης, και θα λήξει όταν θα εγκαταλείψει την προεδρία του Eurogroup, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ θα εργάζεται ως εξωτερικός πάροχος υπηρεσιών μετά αποδοχών, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ESM.

Από τη νέα θέση του ο κ. Ντάισελμπλουμ θα μπορεί να συμμετάσχει ενεργά στις διαβουλεύσεις για την αναμόρφωση του ESM σε μία μορφή Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, οι οποίες άρχισαν στο Eurogroup της Δευτέρας.

«Η σύμβαση είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα αλλά συμπίπτει με μία σημαντική στιγμή για τη μελλοντική εξέλιξη του ESM», δήλωσε ο επικεφαλής του Μηχανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπήρξε βασική προσωπικότητα τόσο στη χάραξη πολιτικής στην ευρωζώνη όσο και στη δική μας ανάπτυξη ως μόνιμου μηχανισμού πρόληψης κρίσεων τα τελευταία πέντε χρόνια», προσέθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ.
Πηγή: skai.gr