Λίντνερ: Ο Σόιμπλε δεν κατάφερε να επιβληθεί στη Μέρκελ, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας

 «Ο κ. Σόιμπλε σε πολλά ευρωπαϊκά θέματα δεν κατάφερε να επιβληθεί στη Μέρκελ, όπως στην περίπτωση με το τρίτο μνημόνιο για την Ελλάδα, που δεν το ήθελε έτσι όπως έγινε…»

O άνθρωπος που επανέφερε το κόμμα στην κεντρική πολιτική σκηνή και διεκδικεί διακριτικά το υπουργείο Οικονομικών, εκφράζει τον σεβασμό του για τον αποχωρούντα Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά παράλληλα του ασκεί και κριτική.

 «Ο κ. Σόιμπλε σε πολλά ευρωπαϊκά θέματα δεν κατάφερε να επιβληθεί στη Μέρκελ, όπως στην περίπτωση με το τρίτο μνημόνιο για την Ελλάδα, που δεν το ήθελε έτσι όπως έγινε… το ότι ως υπουργός Οικονομικών επαινέθηκε τόσο πολύ οφείλεται και στην ανενεργή αντιπολίτευση των Πρασίνων και των Αριστερών», δηλώνει ο Λίντνερ.

Σε ερώτηση για τις πρόσφατες μεταρρυθμιστικές προτάσεις της Κομισιόν που αφορούν στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών επαναλαμβάνει ότι είναι αντίθετος με μια τραπεζική ένωση που κοινοτικοποιεί όλους τους κινδύνους φωτογραφίζοντας την Ελλάδα.

 «Τα περασμένα χρόνια είδαμε ότι πολλές υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν», τονίζει. «Αυτό οδηγεί σε ηττημένους μέσα στην Ευρώπη, δηλαδή σε εκείνους που με την καλό πιστοληπτικό τους όνομα αναλαμβάνουν ευθύνες και βγάζουν άλλους από την δική τους υποχρέωση για επανάκτηση της ανταγωνιστικότητας τους και σταθεροποίηση των δημοσιονομικών». Παράλληλα ο Λίντνερ επαναλαμβάνει γνωστές θέσεις του για τη δυνατότητα εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη χωρίς να εγκαταλείπει την ΕΕ.
Πηγή: DW