Απομάκρυνση της έδρας της από την Καταλονία αποφάσισε η Banco Sabadell

Την απομάκρυνση της εταιρικής έδρας της από την Καταλονία αποφάσισε η τράπεζα Banco Sabadell, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της περιοχής, ενώ κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη μετά το καταλανικό δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικό Συμβούλιο της Sabadell αποφάσισε τη μετακίνηση της έδρας στην περιοχή του Αλικάντε, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν πληροφορίες ότι και η τράπεζα Caixabank εξετάζει την μετατόπιση της έδρας της μακριά από την Καταλονία.

Οι κινήσεις του τραπεζικού κλάδου καταδεικνύουν την αυξανόμενη αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει στον επιχειρηματικό κόσμο η κόντρα μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης στη Μαδρίτη και της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Βαρκελώνη.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω σήμερα Πέμπτη, αφότου το συνταγματικό δικαστήριο της Ισπανίας διέταξε την αναστολή της συνεδρίασης της καταλανικής Βουλής που είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα.

Οι αποσχιστές αναμένεται να χρησιμοποιήσουν τη συνεδρίαση ώστε να δρομολογήσουν την μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας από την Ισπανία.

Η τοπική Βουλή δεν αποκλείεται να αγνοήσει το ανώτατο δικαστήριο, εγείροντας το ενδεχόμενο αστυνομικής επέμβασης και σύλληψης βουλευτών.

Η απόφαση της Sadabell να μεταφέρει την έδρα της μακριά από την Καταλονία έρχεται μετά από την μεγάλη πτώση των μετοχών της μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Η μετοχή της τράπεζας ενισχύθηκε κατά περισσότερο από 6% στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, αφού έγινε γνωστό ότι εξετάζει μεταφορά της έδρας της.
Πηγή: skai.gr