Πιέσεις σε Χουλιαράκη από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για επιδόματα-μερίσματα

Αποδέκτης παραπόνων και πιέσεων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έγινε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, στο πλαίσιο της ΕΚΕΠΕ (Επιτροπή Παραγωγής και Ελέγχου του Κυβερνητικού έργου).

Οι κυβερνητικοί βουλευτές ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, η δαπάνη για τις ευάλωτες ομάδες, το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα, να δοθεί νωρίτερα φέτος, το Νοέμβριο, συμπεριλαμβάνοντας περισσότερες κοινωνικές ομάδες, όπως οικογένειες που απειλούνται από τη φτώχεια, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους ή οικογένειες όπου και οι δυο γονείς είναι άνεργοι. Το ποσό εκτιμάται σε 800 εκατ. ευρώ, ενώ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης εκτίμησε ότι το ποσό αυτό μπορεί τελικά να είναι και μεγαλύτερο, αν συμφωνήσουν οι θεσμοί. 

Ζήτησαν επίσης, το ποσόν των 300 εκατ. ευρώ που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό για την προστασία ευάλωτων οικονομικά νοικοκυριών και για παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, να γίνει μόνιμη παροχή. Από πλευράς τους, βουλευτές των ορεινών περιοχών, ζήτησαν την αύξηση του ποσού που δίδεται ως επίδομα θέρμανσης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χουλιαράκης έκανε λόγο για ένα προϋπολογισμό «δύσκολο, φιλόδοξο, ρεαλιστικό» και σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη 3,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα για το 2018.
Πηγή: skai.gr