Παράταση έως τις 31/ 10 για την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης

Νέα παράταση ενός μήνα στην προθεσμία για την υπαγωγή στο νόμο περί οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης, δίνει τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται αργότερα σήμερα.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία παρατείνει την προθεσμία έως 31 Οκτωβρίου 2017 έναντι 30 Σεπτεμβρίου, που προβλεπόταν, για όσους δεν είχαν υποβάλλει φορολογική δήλωσή ή η υποβληθείσα δήλωση ήταν ελλιπής ή ανακριβής.

Παράλληλα, προβλέπεται η σύντμηση της προθεσμίας από 90 σε 15 ημέρες, από την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών από τον φορολογούμενο, για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα της οικειοθελούς αποκάλυψης.

Επιχειρηματολογώντας για τη νέα παράταση στο νόμο, η Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, υποστήριξε ότι παρατηρείται μεγάλη ανταπόκριση των φορολογουμένων.

Σύμφωνα, δε, με τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ, Δημήτρη Καμμένο, βάσει του σχετικού νόμου, έχουν ήδη αποκαλυφθεί αδήλωτα εισοδήματα 2 δισεκατομμυρίων ευρώ κι έχουν εισπραχθεί περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ. «Άρα η παράταση της προθεσμίας θα λειτουργήσει προς όφελος του δημοσίου», κατέληξε.

Δείτε την τροπολογία EΔΩ

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά