Ντάισελμπλουμ: Ανησυχητικές οι διώξεις Γεωργίου

Στο περιθώριο στης συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δέχθηκε ερώτηση αναφορικά με τις διώξεις για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως αν και έχουν λάβει διαβεβαίωση πως δεν υπάρχει καμία πολιτική εμπλοκή στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι ανησυχητική μία τέτοια κατάσταση. «Είναι βασικό μας μέλημα να διασφαλίζεται η προστασία και η ασφάλεια των μελών των στατιστικών αρχών και αυτό όχι μόνο για την υπόθεση Γεωργίου αλλά σε όλα τα κράτη μέλη.

Έχουμε παρά ταύτα λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από την Ελληνική πλευρά πως δεν υπάρχει καμία πολιτική εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης υπόθεσης την οποία παρακολουθούμε στενά».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Πιέρ Μοσκοβισί ο οποίος αναφορικά με την υπόθεση Γεωργίου σημείωσε πως έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη αλλά τέτοιες υποθέσεις προκαλούν "φθορά στην φήμη" μίας χώρας η οποία μπορεί να πλήξει και την εμπιστοσύνη των επενδυτών. 


Πηγή: skai.gr