Κλείσιμο

«Οι επιχειρηματίες δεν μεταφέρουν την εικόνα της πραγματικής οικονομίας»

«Η οικονομία έχει έρθει σε τροχιά ανάπτυξης» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ο υπουργός ακύρωσε τα όσα ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ Δημήτρης Μπακατσέλος, λέγοντας ότι «δεν είναι η εικόνα της πραγματικής οικονομίας που μεταφέρουν οι επιχειρηματίες».

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, η οικονομία βρίσκεται σε διαδικασία επιτάχυνσης πρόσθεσε, και ο επενδυτικός ρυθμός για πρώτη φορά από το 2008 είναι στα υψηλότερα επίπεδα.

Πρόσθεσε ότι οι ΜμΕ της χώρας επανέρχονται στην κανονικότητα, και δημιουργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας… Παράλληλα αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το επόμενο εξάμηνο.

«Η δε φυγή εγκεφάλων δεν ξεπερνά τις 120.000 χιλιάδες, σε σχέση με τις 400.000 με 500.000 που υποστηρίζουν κάποιοι» σχολίασε.

«Η πραγματικότητα της οικονομίας είναι διαφορετική και αποδεικνύεται με αριθμούς» επέμεινε ο υπουργός.

Απαντώντας δε, στους επιχειρηματίες για την υψηλή φορολογία δήλωσε προκαλώντας θυμηδία στους παρισταμένους ότι είναι χαμηλότερη από Ιταλία, Γερμανία και Ολλανδία αλλά υψηλότερη από Τσεχία και Βουλγαρία…

«Μπορεί οι δείκτες τις οικονομίας να δείχνουν ανάκαμψη, αλλά η εικόνα είναι τελείως διαφορετική για τις ελληνικές επιχειρήσεις» είχε αναφέρει, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Ανάπτυξης, ο Δημήτρης Μπακατσέλος. Ανέδειξε μια σειρά από προβλήματα των επιχειρήσεων, όπως το υψηλό κόστος δανεισμού, η φορολογική αφαίμαξη των επιχειρήσεων, αποφάσεις τις δικαιοσύνης υπέρ των επιχειρήσεων που δεν εφαρμόζονται από την κεντρική κυβέρνηση . «Αν δεν γίνει σοβαρή επανεκκίνηση της οικονομίας και δεν υπάρχει λειτουργία της αγοράς που η κυβέρνηση με τα μέτρα που έχει λάβει την έχει ισοπεδώσει τότε θα χρειαστεί και νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα γίνει πιο επώδυνη για την πραγματική οικονομία» προειδοποίησε.

«Μετά τη δεύτερη αξιολόγηση καταγράφεται ανάταση και σταθεροποίηση» δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος, αλλά ζήτησε να κλείσει γρήγορα και η τρίτη αξιολόγηση, και συνέστησε την προσοχή της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, ώστε αν φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα να μην φύγει με θόρυβο που θα βλάψει την χώρα.

«Ούτε με επιδοτήσεις θα βγούμε μπροστά ούτε με τα δάνεια» δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας από τα εγκαίνια των επιμελητηρίων στην ΔΕΘ .
Πρόσθεσε ότι «σήμερα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αύριο κάποιο άλλο κόμμα, αλλά πρέπει να συνεργαστούμε για να πάμε μπροστά την επιχειρηματικότητα».

Ο κ. Πιτσιορλας έγινε δεκτής παράπονων από εκπροσώπους των επιχειρήσεων που μίλησαν για υπερφορολόγηση, κόστος δανεισμού και αδυναμία να εκπληρώσει η κυβέρνηση τις υποσχέσεις προς τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας.

Πηγή: skai.gr - Νίκος Υποφάντης